Konserveringsmedel
Konserveringsmedel används för att brödet ska hålla längre. De flesta brödsorter jag har tittat på innehåller konserveringsmedel. Ett stort pluss till Polarbröd från Ävsbyn som fryser ner sitt bröd och levererar det fryst till butk. På detta sätt slipper de tillsätta konserveringsmedel.
Ett konserveringsmedel jag har sett i många bröd är Kalciumpropionat. Detta ämnen har beteckningen E282 på innehållsdeklerationer. Ämnet är godkänt av livsmedelsverket, men jag har läst att konserveringsmedel kan orsaka problem som astma, eksem, Parkinson och mycket mer. Det kan bryta ner immunförsvaret och ge koncentrationssvårigheter.
Oavsett hur säkerställtda dessa problem är så kan jag i alla fall konstatera att det inte är särskilt nyttigt att stoppa i sig bröd med en massa konserveringsmedel.
Ett konserveringsmedel jag har sett i många bröd är Kalciumpropionat. Detta ämnen har beteckningen E282 på innehållsdeklerationer. Ämnet är godkänt av livsmedelsverket, men jag har läst att konserveringsmedel kan orsaka problem som astma, eksem, Parkinson och mycket mer. Det kan bryta ner immunförsvaret och ge koncentrationssvårigheter.
Oavsett hur säkerställtda dessa problem är så kan jag i alla fall konstatera att det inte är särskilt nyttigt att stoppa i sig bröd med en massa konserveringsmedel.
Kommentarer
Trackback