Emulgeringsmedel

En bra fråga i detta sammanhang är varför används emulgeringsmedel i bröd. En av anledningarna är att lura oss konsumenter att tro att brödet är färskare än det egentligen är. Medlet bromsar processen som gör att brödet blir hårt och att vi upplever att det är gammalt. Det gör också så att brödet blir mjukare inuti och att det blr större genom att mer luft binds i brödet.

Efter att ha fårstått vad emulgeringsmedel används till blir jag mycket besviken på många av bagerierna vi har i Sverige. Medlet är till för att lura mig som konsument att tro att brödet är både färskare och större än vad det egentligen är.  Nu ska jag kolla noga på allt bröd jag köper om det innehåller emulgeringsmedel.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0